HI-FIX Miljøprodukt

Nedsivning af jetfuel i lufthavne

Igennem mange år har man i lufthavne sikret sig imod nedsivning af jetfuel ved at udfylde revner og samlinger i cementen med bitumen, epoxi og andre lignende produkter.


Imidlertid er bitumen letopløselig i jetfuel samtidig med, at der nemt opstår revner i bitumentætningerne, når de ældes. De hærdede tætninger som epoxi, polyurethan m.v. bliver skøre og kan ikke følge de stadige termiske bevægelser uden at revne.


Herved er sikringen imod nedsivning i tilfælde af uheld ikke optimal. Man bliver derfor nødt til at overvåge disse samlinger omhyggeligt.

Baggrunden for udvikling af HI-FIX Miljøcompound

I 1996 henvendte virksomheden ZACHO Products A/S (www.ZACHO.dk) sig til HI-FIX. Som bruger og producent af specialudstyr- og maskiner havde virksomheden igennem mange år kendt til problemet vedrørende sikring af fuger og revner i lufthavne.


HI-FIX tog udfordringen op og sagde ja til at udvikle et produkt, som var mere sikkert end bitumen, epoxi m.v.

Krav til​ HI-FIX Miljøcompound

De overordnede krav til materialet var, at det skulle kunne appliceres varmt fra en specialmaskine; det skulle have optimal vedhæftningsegenskaber til cement og beton; det måtte ikke kunne opløses af jetfuel og skulle have langt bedre evne til at absorbere termiske bevægelser end de gængse materialer. Derudover skulle produktet være miljømæssigt uangribeligt.

HI-FIX fik udviklet produktet og kan i dag konstatere, at HI-FIX Miljøcompound er det eneste produkt af sin art i verden.

HI-FIX Miljøprodukt er anvendt til tætning i mange lufthavne og er derudover godkendt til anvendelse i arktiske områder.

Tætning af drikkevandstanke

Også til tætning af drikkevandstanke er produktet optimalt. Således er Københavns Vandforsynings højdebeholderanlæg på Tinghøj i Søborg tætnet med HI-FIX Miljøprodukt.​

Skriv til os med en forespørgsel eller for et UFORPLIGTENDE tilbud

Udfyld venligst denne formular.
Vi vender tilbage hurtigst muligt

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Fandt du ikke hvad du ledte efter?​

Medlem af

dansk_byggeri_stort_logo

HI-FIX A/S -  ​Stenagervej 5​, DK-8752 Østbirk  -  CVR: 21798770​  -  Tlf.: 75 78 07 00  -  E-mail: ​hi-fix@hi-fix.dk